Jestem gotowy/a przy telefonie! Zadzwoń: +48 732 082 089 Poza godzinami pracy

Michał Konsultant ds. podróży

Cześć . Jestem dostępny/a przy telefonie, jeśli masz pytania dotyczące oferty podróży! Możesz do mnie zadzwonić pod numer +48 732 082 089 lub napisać e-mail na info@flamingotours.pl.

Cześć . Nie jestem teraz przy telefonie. Napisz proszę na info@flamingotours.pl – odpowiem najszybciej jak to możliwe.

Kawa, czekolada i cukier trzcinowy

Uzyskaj wgląd w historię i poznaj procesy produkcji kawy, czekolady i ekstrakcji cukru z trzciny cukrowej.

Kawa, czekolada i cukier trzcinowy

Kostaryka

Dołącz do ekscytującej i edukacyjnej podróży, w której zgłębisz historię i produkcję kawy, czekolady oraz trzciny cukrowej.
 
Twoja przygoda rozpoczyna się w Don Juan Tours Monteverde z wycieczką kawową, gdzie zostaniesz wprowadzony w globalną i kostarykańską historię kawy oraz jej wpływ na społeczeństwo. Będziesz również świadkiem wszystkich etapów, przez które przechodzi ziarno kawy, od początku aż do finalnej filiżanki parującej kawy.
 
Po doświadczeniu kawowym zostaniesz wprowadzony w magiczny świat czekolady, gdzie aktywnie uczestniczysz w procesie i próbujesz różne etapy od pierwotnego ziarna do delikatnego napoju.
 
Ostatnia część wycieczki zabierze Cię do młyna, gdzie zostaniesz wzbogacony wiedzą o pochodzeniu trzciny cukrowej, warunkach plantacji i złożonych procesach, które wiążą się z produktami z trzciny cukrowej. Będziesz miał też okazję zobaczyć, jak obsługuje się procesy wydobywania soku z trzciny cukrowej.
 
Aby doświadczenie było jak najbardziej komfortowe, zaleca się noszenie wygodnych ubrań, mocnych butów, zabranie kurtki, aparatu oraz lornetki i kremu przeciwsłonecznego oraz sprayu na owady.
 
Ta pełna wrażeń wycieczka trwa około 3 godzin i zapewni Ci głębokie zrozumienie i połączenie z fascynującym światem kawy, czekolady i trzciny cukrowej.

Ceny

Cena za osobę dorosłą
240 PLN
Cena za dziecko
130 PLN